nedeľa 7. apríla 2013

Padesát odstínu temnoty

Autor: E L James
Názov: Padesát odstínu temtoty
Počet strán: 656
Jazyk: Český ale tiež Slovenský
Vydavateľstvo: XYZ
Rok vydania: 2013

Anotácia (XYZ) :
Druhý díl erotického románu o temných touhách v každém z nás…

Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k muži, kterého miluje. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit. A zatímco Christian bojuje se svými démony, Ana musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě…

Obálky: Nemci opäť nesklamali a išli si s obálkou po svojou. K to im preboha robí grafika? Podľa vás sa to k tej knihe hodí? Lebo podľa môjho skromného názoru vôbec. Celkom uchádzajúcou obálkou je bulharská, ale tá sa veľmi nelíši od tej originálnej. Asi nakoniec aj v tomto prípade je originál originál. :) Čo vy na to?

Fifty Shades Darker (Fifty Shades, #2)      Gefährliche Liebe (Shades of Grey, #2)      Петдесет нюанса по-тъмно (Петдесет нюанса #2)
Originálna                           Nemecká                           Bulharská
obálka                                obálka                                obálka


Dej: Ana a Christian sa od ich rozchodu nevideli päť dní a každý z nich je v stave akoby svet už nemal zmysel. Po štyroch dlhých dňoch sa Christian Anne ozve a ponúkne jej odvoz na výstavu Josého fotografií. Anna nemá veľmi na výber ako prijať tú ponuku, kedže audi mu vrátila a jej chrobák je nenávratne stále preč. Christian sa snaži o znovuzískanie Anny a predostrie jej svoj nový návrh. Aj keď sa Ana zdráha jeho ponuku prijíma. Stále si tým však nie je istá. Ana je už natrvalo nasťahovaná v byte s výhľadom na Seattle a s Christianom spolu majú pomerne harmonický vzťah, ktorý im neodbitne narúša Christianova minulosť s jeho päťdesiatimi odtieňmi sivej a samozrejme nám známa pani Jonesová. Ako to Ana bude riešiť to sama netuší. Práve nedávno  dostala ponuku k práci vo vydavateľstve a teraz na ňu naráža ešte aj šéf, ktorý s ňou nemá zrovna pekné úmysly.




Postavy: Anastasia si stále nie je istá Christianom. Samozrejme, že ho miluje, ale netuší či ešte môže byť jeho submisív. Vie, že Christian sa takto vyrovnáva so svojou minulosťou a tak by sa o to chcela aspoň pokúsiť. Keď za ňou príde Christian s novým návrhom Ana sa do vzťahu priam hodí. Christian už netúži po obchodom dominantnom vzťahu. Chce VIAC. Ana je vrhnutá do života o ktorom sa jej ani nesnívalo. Zbožňuje Christianovú rodinu a ona zbožňuje ju. Jej najdôležitejšou úlohou, ktorú si predsavzala je odbúravať ďalšie Christianove bariéry a získať nové informácie o Christianovi. Tento cieľ sa jej darí. Stále tu však ostáva pani Jonesová, ktorá k nej vtiera a stále ju kontaktuje, Laila, bývala Cristianova submisiv, ktorá je teraz psychicky narušená a po okolí pobehuje so zbraňou a Anin šéf Jack, ktorý má na ňu chlipné myšlienky a nebráni sa ich prejaviť na povrch.



Christian si v posledných dňoch prežil peklo. Po útrapách z detstva a neskoršej túžbe prebojovať sa svetom našiel svoje svetlo a chvíľu na to oňho aj príde. Prichádza na to, že jeho život doteraz nemal žiadny zmysel a na to, že minulosť treba nechať v zabudnutí. Teraz jediné čo je jeho prioritou je znovuzískanie Any a zabezpečiť aby bola zo všetkým spokojná. Zo svojich pocitov je však stále trochu zmetený. Vie, že jediné čo od neho Ana chce je aby sa jej otvoril. Ana však ešte nepočula to najhoršie a Christian sa bojí, že akonáhle sa to dozvie rýchlo od neho zdupká. A to on nechce dopustiť. 



Moje pocity z knihy: Tak myslím, že čitateľky, ktoré sa v jednotke veľmi nenadchli knihou, lebo hrdinovia sa stále motkali iba okolo sexu a nenadišla tam žiadna scénka romantiky sa v tejto knihe potešia. Tu sa to obráti opačným smerom. Je tu už aj romantika a sexu, tak na priemerný ľudský život akurát. :) A jedná sa hlavne o ,vanilkový sex,. :) Páči sa mi postupný vývin ich vzťahu aj to ako sa zbližovali. V tejto knihe si užijeme dokonca aj prvky akcie, čo ma milo prekvapilo. Človek nezažije každý deň šialenú babu s pištoľou, či havarujúci vrtulník.
Keby že, v konci nebol aj Jackov monológ bol by z toho aj pekný happy ending. Ale čaká nás ešte tretia čas tak som teda zvedavá ako dopadne a ako sa to celé vyvinie. :)

MOJE HODNOTENIE:

3 komentáre:

  1. No som zvedavá... 8D
    1ka sa mi lúbila (na moje vlastné prekvapenie), tak sa rada pustím do 2ky.
    Pekná recenzia 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 1 som bola aj prekvapená, že sa mi to vôbec páčilo. A dvojka sa mi páčila asi viac. Ale to záleží podľa mňa od čitateľa, lebo čo som si zatiaľ všimla podaktorým sa viac páčila 1. Treba si prečítať a spraviť svoj názor. :D A ďakujem. .D

      Odstrániť
  2. Taky se mi dvojka líbila více.... ale to říkají většinou všichni, s kým jsem se o tom bavila.... upřímně by mě zajímalo, jaká asi bude trojka, jestli bude lepší nebo horší, mám ji teda objednanou (za docela dobrou cenu na http://sevt.cz/ ale přijde mi bohužel až v září). Kámoška si ji stáhla a co jsem koukala, tak je docela jendoduché ji dostat, prostě se někam napíše mail na různých fórech a člověku to prostě pošlou... no to upřímně ani nechci komentovat, protože s tím se neztotožňuju....

    OdpovedaťOdstrániť