sobota 23. marca 2013

Ktorá obálka je tá správna?










                                              

Ktorá obálka je tá správna? Momentálne hovorím o knihe Tweetni mi!, ktorú som pred pár dňami držala v ruke a čítala ju. Vychválila som ju do nebies a ešte som sa na nej nasmiala. Usúdila som však ,a nemálo ľudí mi to potvrdilo, že knižka má jednú chybičku. Pre vydavateľstvá, ktoré chcú knihu predať v čo najväčšom množstve je to dokonca chyba a nie chybička. A touto chybou je obálka. Obálka celkom pekne vystihuje podstatu deja, ale niečo tam nesedí. Podľa mňa tá obálka skôr upúta nejaké 13-15 ročné dievča a nie young adult generáciu, ktorej kniha bola určená. Prečo by tam nemohli dať napríklad staršie dievča? To vôbec netuším. Ale dnes keď som si čítala niečo o spisovateľke tejto knihy, našla som jej originálnu obálku. No povedzte nie je skvelá!? Podľa mňa sa k nej hodí omnoho viac? Aký názor máte na to vy?



                       








               
            Naša slovenská obálka                               Originálna obálka

4 komentáre:

  1. Určite originálna je krajšia, zase na našej sa mi lúbi tá modrá, ale modelka nekorešponduje z opisom Jeanie v knihe.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mali by ich skombinovať. To by bolo úplne ideálne. Teda aspoň podľa mňa. :) Postavy s originálu a pozadie z našej. :)

      Odstrániť
  2. Souhlasím ;)) obálka mi přijde taková dětinská a trochu kýčová... naopak originální je pěkně odměřená, má hezké barvy a celkově působí tak v retro stylu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa hneď lepšie pozerá na originál. Úprimne ani neviem, či by som si kúpila Tweeni mi! v našej verzii. Požičala som si ju v knižnici,ale obsah knihy ma presvedčil, že by som spravila chybu keby som ju preskočila.

      Odstrániť