štvrtok 14. marca 2013

Keď preskočí iskra

Autor: Meg Cabot


Názov: Keď preskočí iskra
Počet strán:
280

Jazyk: Slovenský
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2009


Anotácia(Ikar) :
Takisto sa odohráva na pôde novín New York Journal, hrdinka Kate Mackenziová je personálna referentka na oddelení ľudských zdrojov a pracuje pod despotickou tyrankou Amy Jenkinsovou. Kate spáva na gauči u kamarátky Jen, lebo sa rozišla s priateľom, ktorý sa ani po desiatich rokoch známosti nechcel oženiť. Mladé dievča nemôže v celom New Yorku nájsť vhodnú garsónku. Myslí si, že už to ani nemôže byť horšie, ale môže... Tyranka ju donúti, aby vyhodila najobľúbenejšiu pracovníčku jedálne, ktorá však vzápätí zažaluje noviny pre neoprávnené ukončenie pracovného pomeru. Kate musí vypovedať ako svedok pred Mitchom Hertzogom, potomkom jednej z najbohatších právnických rodín na Manhattane. Tento muž zosobňuje všetko, čo Kate nenávidí..., ibaže má milý úsmev a telo ako Apolón. Kate Mackenziová ani náhodou nečaká, že pri súdnej arbitráži nájde lásku. Ale také čosi sa stáva..., keď chlap stretne kočku.


V podstate anotácia Ikaru vystihuje všetko podstatné. Túto knihu som dostala od najlepšej kamarátky k narodeninám. Dávala mi ju s maličkou dušičkou a vopred sa mi ospravedlňovala, že si až neskôr všimla akým štýlom to je napísané. Ja totižto štýl písania a la denník, zápisnik, e-mail neobľubujem. Ale knihu som si prečítala a bola som ňou nadšená. Schuti som sa nasmiala na niektorých scénkach a Mitchová rodina je skvelá. Teda jeho sestra a ich rodiny. Páčilo sa mi, že hlavný hrdinovia neboli dokonalé postavy a nebol to ani nejak veľmi presladený román. Fakt skláňam poklonu. Podľa môjho skromného úsudku si musia niektoré čitateľky zvyknúť na tento štýl písania, ale keď si zvyknú určite to bude stáť za to.


MOJE HODNOTENIE:

2 komentáre:

  1. Knihu mám doma, z knižnice, ale moc sa k nej nemám 8D Denníkovú formu mám ale ja rada, takže si ju pred vrátením do knižnice určite prečítam 8)
    Pekná recenzia 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem. A určite ju prečítaj. Ja som sa určite príjemne zasmiala na niektorých scénkach. A táto kniha u mňa odštartovala aj čítanie kníh denníkovej formy. :D

    OdpovedaťOdstrániť