štvrtok 28. februára 2013

Šťastlivec



Autor: Nicholas Sparks
Názov: Šťastlivec
Počet strán: 312
Jazyk: Slovenský
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2010
Film: The Lucky One 2012


Anotácia (Ikar) :
Keď vojak americkej námornej pechoty Logan Thibault počas svojej tretej misie v Iraku nájde v piesku fotografiu usmievajúcej sa mladej ženy, chce ju inštinktívne odhodiť. Vezme ju však so sebou na základňu, ale fotografia nikomu nechýba. Až po čase si uvedomí, že ju stále nosí vo vrecku. Thibault sa zrazu stane miláčikom šťasteny, vyhráva v pokri a dokonca prežije smrtiaci súboj, v ktorom zahynú jeho dvaja blízky priatelia. Zdá sa, že iba jeho najlepší priateľ Victor vie vysvetliť, prečo má šťastie: prináša mu ho fotografia, jeho talizman.
Doma v Colorade Thibaultovi neobyčajná fotografia s portrétom ženy neschádza z mysle. V presvedčení, že práve ona je nejakým spôsobom kľúčom k jeho osudu, vydá sa na cestu naprieč Amerikou, aby ju našiel. Netuší, že ženou, na ktorú čakal celý život, sa stane silná, ale zraniteľná Elizabeth, rozvedená matka malého chlapca, ktorú stretol v Hamptone v Severnej Karolíne.
Thibault zaskočený novým citom uchová príbeh o fotografii a svojom šťastí v tajnosti. S Elizabeth ich spojí vášnivý ľúbostný vzťah. Jeho tajomstvo sa čoskoro stane hrozbou, že zničí nielen ich lásku, ale aj životy.



Nicholas sa ani v tejto knihe nezaprel a ponúkol nám zaujímavý príbeh. Príbeh nielen vojaka, ktorému vojna úplne zmenila život a dala mu nové ciele, ale aj ženy, ktorá prišla o svoju podporu (brata)  a vychováva svojho syna v spoločnosti kontroverznej babičky. Pekne vykreslené medziľudské vzťahy a ich charaktery. Nemôžem spraviť nič iné len ju odporúčať. Mňa osobne hneď pohltila.



MOJE HODNOTENIE:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára