štvrtok 21. marca 2013

Tweetni mi!



Autor: Sarra Manning
Názov: Tweetni mi!
Počet strán: 312
Jazyk: Slovenský
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2012

Anotácia(Ikar) :
Jeane Smithová je blogerka, kráľovná sekáčov a charitatívnych výpredajov. Má vlastnú lajfstajlovú značku Adorkable, pol milióna followerov na Twitteri, ale v škole ju považujú za chodiacu módnu katastrofu. Je výstredná, provokatívna, nemožná. Ani náhodou nezapadne medzi spolužiakov, na ktorých sa díva zvrchu, lebo sú nudne rovnakí – všetci sa rovnako obliekajú, rovnako myslia.
Michael Lee je školská hviezda, vzorný študent, idol dievčat, skvelý futbalista, zlatý chlapec svojich rodičov.
Nemajú vôbec nič spoločné. Tak prečo sa stále bozkávajú?




Moje doplnenie anotácie: Podľa anotácie by človek usúdil, že kniha je pre tínedžerov, ktorý sem tam poteší nejaký uletený románik. Človek je normálne prekvapený, čo z toho vzíde. Ako by nestačilo, že Jeane sa oblieka katastrofálne a na počkanie hocikomu trošku (dosť) podkopáva ego tak jej priateľ ju začína podvádzať. Nie tak fyzicky ,poďme sa držať za ručičku a bozkávať, ale duševne, čo je stokrát horšie.  Michael je na tom rovnako, čo znamená, že má s Jeane niečo spoločné. Napriek tomu, čo si o sebe myslia (a nutno dodať, že to určite nie je nič pekné) sa postupne o sebe dozvedajú, že veci na prvý pohľad nemusia byť také aké sú. Problémom je ešte ale Jeanina hrubá hradba, ktorá ju má chrániť pred väčšími citovými vzťahmi. Zato môže poďakovať svojim rodičom, ktorý počas jej výchovy-nevýchovy  spravili množstvo chýb. Najhoršia z nich bola nevšímavosť. Ako sa s týmito faktmi vyrovnajú Jeane s Michaelom si prečítajte samy.


o Takmer všetko: humor, skvelé postavy, vynikajúci dej, veľmi zaujímavé prostredie a zaujímavé myšlienky, či postrehy :)



Jediné, čo sa mi na tejto knihe nepozdávalo bola asi obálka. Aj keď je vystihujúca asi by som dala trošku iné dievča. Ale pozadie a jej imidž sú určite dobré :D .



Vtipné fakty: 
o Keď sa nad tým zamyslím v živote som nestretla takého maniaka na želé a iné obdoby sladkostí ako Jeane. Gumený macíkovia Haribo nás sprevádzajú celou knižkou. A to fakt, že celou!
o Homosexuálny pár susedov? Prečo nie?! A prečo z nich nespraviť rovno svojich gejovskych tatkov ? Takých tatkov kto by nebral. Normálne som ich obdivovala, keď nabehli k Jeane upratovať.
o Spomienka na Annu zo zeleného domu. Pamätáte sa na to ako Anne nevyšlo prefarbenie vlasov? Ak nie tak sa vám to určite vyjaví vo vašej pamäti, keď si prečítate ako na Jeaninej hlave vznikne niečo, čo svietilo viac ako oheň.
o Michael je napoly Američan a napoly Číňan. To to síce vtipný fakt nie je, ale chlapec má zmysel pre humor a  na Tweeteri má origoš prezývku. Čo poviete na primakongmao je mňam. Dobré nie?
o Jeane sa podujala na vyskúšanie jedného pokusu. Ona si fakticky založila prachovú kameru! A čo ňou sleduje? No predsa vrstvy prachu. Myslíte, že je pravda tvrdenie jedného vedca, že po štyroch rokoch sa vrstva nezväčšuje? Ja to teda neviem, ale zaujíma ma to. Jediný kto na to zistí odpoveď bude asi Jeane.

Moje pocity z knihy: Peknééé. Nasmiala som. Spolužiačka dokonca na mňa v škole pokukovala či som v poriadku. :D No, čo už. :) Knižka je určite podarená a nemám jej skoro vôbec, čo vytknúť. Práve v tejto chvíli ma teda aspoň nič nenapadá. Páči sa mi tiež, že to nebola žiadna plytká kniha a našla som v nej veľmi pekné postrehy a myšlienky. No čo k tomu viac dodať. Jedine, že uznávam Michaelové sestričky. Ruku hore!


MOJE HODNOTENIE:

5 komentárov:

  1. jope, tú knihu som dala takmer na jeden hlt.. perfektná je! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Súhlasím 8) Knižka sa mi veeeľmi lúbila, bola taká svojská a proste milá 8) Navyše zaujímavé prvky a dobré situácie 8D
    Na tej obálke dievča absolútne nekorešponduje s Jeanie, pretože ona má byť "viac pri tele" ako tá dievčina na obálke. Predstavujem si ju úplne inak.
    Pekná recenzia 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Svojská. Presne. Zišlo by sa viacej takých svojských knižiek :D A to dievča mi stále nejde do hlavy.

      Odstrániť
  3. Nemohla som sa od knižky odtrhnuť! Top-ka!

    OdpovedaťOdstrániť