piatok 15. marca 2013

JANA



Autor: April Lindner
Názov: Jana
Počet strán: 256
Jazyk: Slovenský
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2012


Anotácia(Ikar) :
Po náhlej smrti oboch rodičov je Jana Moorová prinútená odísť z vychytenej vysokej školy na východnom pobreží a prijme prácu pestúnky päťročného dieťaťa v Thornfieldskom parku, v sídle svetoznámej rockovej hviezdy Nica Rathburna. Nico práve plánuje triumfálny návrat na pódiá a vydanie nového albumu. Praktická, nezávislá Jana sa neubráni citom k príťažlivému, zádumčivému zamestnávateľovi – a nájde sa uprostred zakázaného vzťahu. V Thornfieldskom parku sa však odohráva čosi záhadné. Janin vzťah s Nicom, ktorý jej všetci závidia, čoskoro naruší príšerné odhalenie z jeho minulosti. Jana sa zmieta medzi vlastnými citmi a osudovým tajomstvom, napokon sa musí rozhodnúť: ak sa bude správať podľa vlastných zásad, znamená to, že sa bude musieť vzdať pravej lásky? Moderné prerozprávanie obľúbeného klasického románu Jana Eyrová sľubuje neodolateľný romantický príbeh s temným tajomstvom, ktoré isto očarí novú generáciu čitateľov.


Ja osobne nie som obdivovateľka kníh, ktoré sú inšpirované iným originálom. Ale táto knižka je podarená. Aj keď originál je podľa mňa lepšia a určite tak usúdia čitateľky, ktoré čítali najprv ten. Túto knihu by som skôr odporučila čitateľkám, ktoré nevedia prísť na chuť štýlu písania Charlott, ktorý už má svoj vek. Určite sa pri tejto knihe príjemne zasmejete a autorka tam spravila aj dosť napínavé scénky pre tie, ktoré nepoznajú životný príbeh Jany. Nic má v tejto knihe veľmi výrazný charakter a jeho syn je neodolateľný. Úplne podarený. Už sa len do tej knihy ponoriť. Nezabúdajte, že kniha je hlavne pre čitateľky, ktoré chcú spoznať príbeh Jany v modernej dobe so súčasným štýlom písania. A treba uznať, že autorka mala odvahu, že vyšla s niečím takým na trh. Veď povedzte sami máte radšej originál, alebo prerobenú verziu? Radšej si ale spravte vlastný názor a potom sa podeľte s nami. :)



MOJE HODNOTENIE:

2 komentáre:

  1. Súhlasím, originálna Jana Eyrová je neporovnateľne lepšia a fakt by sa klasika nemala prepisovať, načo? Aj tak sa to nedá lepšie napísať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pekne povedané a čitateľkám, ktorým sa viacej páči nová asi trošku ľutujem. Ale nech si len kľudne prečítajú. Veď koľko ľudí, toľko chutí :)

      Odstrániť