štvrtok 28. februára 2013

Tanec s diablom



Autor: Sherrilyn Kenyon
Názov: Tanec s diablom
Počet strán: 328
Jazyk: Slovenský (2013), Anglický
Vydavateľstvo: Ikar, Piatkus
Rok vydania: 2013 (v slovenskom jazyku)
                        2011 (v anglickom jazyku)


Anotácia (Ikar) :
Ďalšia kniha z Kenyonovej série o Temných lovcoch o nesmrteľných upíroch poloľuďoch-pološelmách, chrániacich ľudstvo pred dajmonmi živiacimi sa ľudskými dušami.

Z New Orleansu nás autorka tentoraz zavedie do drsnej pustatiny na Aljaške. Tu sa vo vyhnanstve ocitol Zarek, najhorší z temných lovcov. Všetci sa ho stránia a boja, dokonca aj grécka bohyňa, ktorá ho stvorila. Za chybu, ktorej sa dopustil na svojej poslednej misii, ho čaká trest – smrť. Fyzicky krásny, ale poznačený predchádzajúcim životom gréckorímskeho otroka sa dostáva do rúk Astrid, nymfy spravodlivosti, od ktorej závisí jeho vykúpenie z deväťstoročnejročnej izolácie. Lenže Astrid ešte nikdy nikoho neomilostila. Jediný muž, ktorému sa to takmer podarilo, ju zradil a zlomil jej srdce. V zrube zapadnutom snehom však nymfa aj Zarek zistia, že s láskou prichádza ich druhá šanca. Podarí sa im ju využiť?



Konečne sa stretávame so Zarekom. Neviem prečo, ale čierne ovce sérií kníh váčšinou mávajú jeden z najlepších príbehov, alebo sa naň ľudia najviac tešia. V tomto prípade to úplne sedí a ja dúfam, že zo Zareka a Astrid budete rovnako nadšení ako ja. Pozorne si všímajte hlavne ďalších temných lovcov na ktorých pribehy sa tiež môžete tešiť. Ešte síce nevyšli v slovenskom jazyku ale skúsenejší jazykári si ich môžu prečítať v originále alebo nájsť si šikovný blog, kde ich nájdete preložené ochotnými blogerkami.



MOJE HODNOTENIE:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára